Suorita teosvaraus

Voit varata teoksen nähtäväksesi oheisella lomakkeella.

Taidelainaamon henkilökunta suorittaa varauksen ja ilmoittaa sinulle, milloin teos on nähtävillä

 

Mikä Taidelainaamo?

Taidelainaamo perustettiin vuonna 1995 Helsingin taiteilijaseura ry:n ja Helsingin kaupunginkirjaston yhteistyönä. Lainaamon näyttelytila sijaitsee Helsingin keskustassa perinteikkään Rikhardinkadun kirjaston yhteydessä.

Taidelainaamo välittää Helsingin Taiteilijaseuraan kuuluvien taiteilijoiden teoksia, seuran jäseninä on yli 700 ansioitunutta kuvataiteilijaa. Yli 4000 teoksen valikoimassa on monipuolisesti maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja valokuvia.

Lainaaminen tapahtuu kuukausijaksoissa ja vuokra on teoksen hinnasta riippuen 20–500 €/kk. Teoksen voi lunastaa omakseen kertaostona tai kuukausimaksua maksamalla kunnes teos on kokonaan maksettu. Asiakkaana voi olla yksityinen henkilö, yritys tai yhteisö.

Lainaaminen

Taidelainaus etenee kuukausijaksoissa, perussopimus tehdään toistaiseksi. Asiakas voi halutessaan palauttaa teoksen Taidelainaamoon, jolloin lainasopimus päättyy välittömästi.
Pitäessään teoksen asiakas sitoutuu maksamaan kuukausivuokraa ja noudattamaan Taidelainaamon sääntöjä koko laina-ajan kunnes teos on palautettu tai lunastettu. Vuokra maksetaan kuukausittain etukäteen ja se määräytyy seuraavasti:

Teoksen hinta Lainamaksu / kk
1–600 €  20 €/kk
601–1200 €   40 €/kk
1201–1800 €  60 €/kk
1801–2400 € 80 €/kk
2401–3000 € 100 €/kk
3001–3600 € 120 €/kk
3601–4500 €  150 €/kk
4501–5400 € 180 €/kk
5401–6000 €   200 €/kk
jne.  

Teoksen voi lunastaa omakseen kertaostona tai kuukausimaksua maksamalla kunnes teos on kokonaan maksettu. Kehystämättömät grafiikanvedokset ja piirrokset asiakas sitoutuu lunastamaan omakseen ensimmäisen lainakuukauden jälkeen, maksuehdot ovat samat kuin Taidelainaamossa yleensä.

Lainaaja on velvollinen korvaamaan teokselle laina-aikana aiheutuneet vahingot. Teokset lainataan Taidelainaamosta siinä kunnossa kuin ne ovat lainaushetkellä.

Varaaminen

Asiakas voi varata teoksen pariksi päiväksi. Varauksia otetaan vastaan myös netin kautta, puhelimitse ja sähköpostitse. Varaus ei ole sitova.

Kertaosto

Asiakas voi ostaa teoksen Taidelainaamosta kertaostona. Maksuvälineinä käyvät käteinen sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Lahjakortti

Ilahduta lahjakortilla!

Taidelainaamon lahjakortti tarjoaa saajalleen Suomen laajimman taidelainaamovalikoiman.Lahjakortin saaja pääsee valitsemaan itselleen mieluisan garfiikantyön, maalauksen, valokuvan tai veistoksen, joko vuokralle tai omaksi.

Lahjakortin voi lunastaa haluamalleen summalle ja se on voimassa vuoden ostopäivästä.

Helsingin Taiteilijaseura

Yli 750 helsinkiläisen ammattikuvataiteilijan järjestö on perustettu vuonna 1967 valvomaan ja edistämään kuvataiteilijoiden ammatillisia etuja, sekä kasvattamaan kuvataiteen tuntemusta muun muassa koulutus- ja näyttelytoiminnalla. Julkaisemme valtakunnallista Galleriaopasta kaksi kertaa vuodessa.

Tärkeimmät toimintamuotomme ovat

  • Galleria Katariina
  • Taidelainaamo
  • Kuvataideopetus
  • Galleria Rantakasarmi
  • Muu näyttely- ja tiedotustoiminta
  • Kuvataiteilijoiden edunvalvonta

Lue lisää nettisivuiltamme